Ochrona danych

Wprowadzenie
Polityka prywatności dla tej / -m Strony Internetowej / System Sklepów, zwana dalej obecnością w Internecie: W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, co dzieje się podczas odwiedzania tej witryny. Otrzymasz informacje na ten temat:
• jakie dane są gromadzone;
• dlaczego dane te są gromadzone;
• gdzie i jak przetwarzane, przechowywane lub usuwane są dane.
Odbywa się to zgodnie z europejskimi warunkami ramowymi, opartymi na specyfikacjach unijnego rozporządzenia o ochronie danych (EU-DSGVO) i federalnej ustawie o ochronie danych (BDSG).

Rodzaje danych:

Rozróżnia się dane osobowe i dane nieosobowe.
Dane osobowe / informacje są dostępne, jeśli można je wyraźnie przypisać do konkretnej osoby w celu identyfikacji. Należą do nich u. za. Imię i nazwisko, adres, numer telefonu / faksu, adres e-mail.
Dane / dane nieosobowe są podawane, jeśli nie można zidentyfikować osoby fizycznej. Są to na przykład informacje o typie przeglądarki, która uzyskuje dostęp do Internetu.
Zasadniczo wizyta na tej stronie internetowej jest możliwa bez wprowadzania / wprowadzania danych osobowych.

Odpowiedzialny organ:

Przetwarzanie danych na tej stronie odbywa się przez operatora strony internetowej. Dane kontaktowe znajdują się w odciskach tej strony internetowej.

ciasteczka:

Żadne pliki cookie nie są używane.
Komunikacja między urządzeniem dostępowym (komputerem, telefonem komórkowym, tabletem) a „serwerem sieciowym” dostawcy (moda GbR) odbywa się za pomocą identyfikatorów sesji (numerów identyfikacyjnych sesji). Są one używane w aplikacjach protokołu bezstanowego do mapowania wielu żądań do pojedynczej sesji.

Szyfrowanie SSL:

Nasza strona internetowa wykorzystuje szyfrowanie SSL. Możesz to rozpoznać po tym, że po wywołaniu adresu internetowego pojawia się „https: //” na pasku adresu przeglądarki. Na przykład wpisy wprowadzone w zintegrowanym formularzu kontaktowym są przesyłane w postaci zaszyfrowanej. Jest to uważane za obecnie technicznie wystarczający środek do przesyłania danych „odporny na kran”.

Logfiles: przechowywane na serwerach internetowych (moda GbR)

Następujące ogólne dane są gromadzone przez dostawcę obecności w Internecie i przechowywane dla bezpieczeństwa w tak zwanych plikach dziennika zgodnie z obowiązującym prawem:
•Adres IP
• Agent użytkownika
• Typ przeglądarki
•System operacyjny
•Znak czasu
Wszystkie dane są bezpiecznie przechowywane: wyłącznie lokalizacja Monachium, Niemcy

Połączenie tych danych z innymi źródłami danych nie zostanie wykonane.
Podstawą przetwarzania danych jest art. 6 para. 1 lit. b DSGVO, który umożliwia przetwarzanie danych w celu realizacji zamówienia lub środków przedumownych.

Gromadzenie danych osobowych

Specyfikacja lub przekazywanie danych osobowych jest zawsze dobrowolne. Jednak dane osobowe mogą być wymagane, aby przetworzyć Twoją prośbę. Informacje te są niezbędne na przykład w odpowiedzi na pisemne zapytania (ceny), przetwarzania dostawy towarów lub usług objętych umową oraz zgody na otrzymywanie biuletynu.
Zasadniczo możesz w każdej chwili sprzeciwić się przechowywaniu / przetwarzaniu twoich danych osobowych i zażądać ich modyfikacji lub usunięcia. Nie dotyczy to sytuacji, w której zebrane dane podlegają okresowi przechowywania z przyczyn prawnych lub umownych.
Ponadto, masz prawo do uzyskania od operatora strony informacji, które z twoich danych osobowych zostały zapisane. Istnieje również prawo do przekazywania danych.
Prosimy o kontakt przez e-mail, list lub telefon. Wszystkie opcje kontaktu są wymienione w odciskach.
Istnieje prawo do skontaktowania się z właściwym organem i złożenia skargi.

Gdzie gromadzone są dane osobowe?

W następujących punktach menu na naszej stronie internetowej można żądać lub nagrać i przesłać dane osobowe: formularz kontaktowy (z opcją rejestracji biuletynu), księgę gości (funkcja komentarzy), formularz zamówienia.

Formularz kontaktowy

Między innymi zintegrowany formularz kontaktowy witryny służy do żądania danych konta / danych logowania. Dane logowania są potrzebne w częściowo / całkowicie chronionych sklepach internetowych, aby uzyskać widok ceny / obrazu. Po pomyślnym zatwierdzeniu i wysłaniu wiadomości, skontaktujemy się z Tobą przez e-mail (jeśli jest to wskazane) lub Twoja prośba zostanie potwierdzona.
Żądane dane logowania zostaną przesłane do Ciebie e-mailem z systemu sklepu.
Dane, które podasz, będą przechowywane w bazie danych w celu celowego przetwarzania Twojego żądania. Dane te nie zostaną ujawnione stronom trzecim, chyba że są one niezbędne do przetwarzania i przetwarzania Państwa wniosku. Jest to na przykład a